DucoTronic System

DucoTronic System
Het Duco Comfort (Plus) System is een eenvoudig te installeren Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) en zorgt voor een natuurlijke luchttoevoer via zelfregelende roosters in de gevel en een mechanische afvoer van vervuilde lucht via de afvoerventilator. Dat, in combinatie met de minimale investering, zorgt er voor dat dit systeem uitermate geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Zeker aangezien alle communicatie tussen de verschillende componenten volledig draadloos gebeurt via een eigen ontwikkeld communicatieprotocol.

De vraag naar ventilatie wordt standaard bepaald op basis van de luchtkwaliteit (CO2) in de woonkamer en het relatieve vochtigheidsgehalte (RH) in de badkamer. Voor een optimale energiebesparing kan er ook optioneel een CO2-sensor in de slaapkamer(s) geplaatst worden

Ook hier kan er voor twee varianten gekozen worden: het DucoTronic System en het DucoTronic Plus System. Hier zit het grootste onderscheid bij de toepassing van de ventilatieroosters. Bij het DucoTronic System zitten er zelfregelende ventilatieroosters in de slaapkamer(s) en elektronisch gestuurde ventilatieroosters in de woonkamer. Bij het DucoTronic Plus System worden er overal elektronisch gestuurde roosters toegepast, waardoor er ook standaard een CO2-sensor in de slaapkamer(s) voorzien is. Alle andere metingen (zowel CO2 als vocht) gebeuren via het gepatenteerde regelkleppensysteem in de afvoerbox.